CZ EN

V Brně proběhla doposud největší konference k EET

Ve dnech 16. - 17. 9. se v Brně za účasti ministra financí Andreje Babiše, náměstkyně ministra financí pro daně a cla Aleny Schillerové a generálního ředitele Finanční správy Martina Janečka uskutečnila doposud největší konference a vůbec první veletrh pokladních řešení k elektronické evidenci tržeb u nás.

Akce pod názvem „Evidence tržeb v praxi“, kterou organizovalo Ministerstvo financí a Finanční správa ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR, proběhla v kongresových prostorech brněnského výstaviště a zúčastnilo se jí téměř 1500 lidí z řad podnikatelů, zástupců zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a svá řešení zde vystavovalo 27 společností. „Těší mě, že firmy projevily firmy o účast na tomto veletrhu tak velký zájem, čímž nám potvrdily, že naše rozhodnutí ponechat otevřený trh bylo správné,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš.

Pro návštěvníky byly na konferenci připraveny tři odborné bloky, v rámci kterých je metodici MF a FS seznámili s obecnými informacemi o evidenci tržeb, detailně popsali harmonogram náběhu, vysvětlili jednotlivé kroky nezbytné pro zahájení evidence tržeb, informovali je o technickém zabezpečení či o průběhu kontrol a možných sankcích. Souběžně s konferencí probíhala po celý den pod záštitou Svazu obchodu a cestovního ruchu unikátní expozice pokladních řešení včetně ukázek elektronické evidence tržeb v praxi. „Věřím, že si podnikatelé odnesli z konference cenné informace, díky kterým se na evidenci tržeb připraví tak, aby se pro jejich podnikání stala bezproblémovou samozřejmostí stejně tak, jako je tomu ve většině států vyspělé Evropy. Pro podnikatele, kteří nemohli přijet do Brna, připravujeme konferenci a veletrh v říjnu v Praze a v listopadu v Ostravě,“ doplnil ministr financí.

Více informací o dalších chystaných přednáškách ale také o novinkách v oblasti evidence tržeb naleznete na webových stránkách www.etrzby.cz.

 

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.