CZ EN

Metodické školení zástupců samosprávy o nových pravidlech pro hazard

Na Ministerstvu financí proběhlo první školení pro zástupce místní samosprávy o změnách, které pro ně znamená nová komplexní úprava hazardu účinná od 1. ledna 2017. Konkrétně se jedná o zákon č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách (ZHH), zákon č. 187/2016 Sb., o dani z hazardních her a zákon č. 188/2016 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o hazardních hrách a zákona o dani z hazardních her (změnový zákon).

Školení pořádané formou workshopu zahájil náměstek ministra financí pro majetek státu Ondřej Závodský, jehož sekce se hazardem zabývá. Poděkoval odpovědným zaměstnancům měst a obcí za hojnou účast. Zdůraznil, že pouze na základě úzké spolupráce samosprávy s Ministerstvem financí, ale i Ministerstvem práce a sociálních věcí bude nová právní úprava skutečně účinná a přinese očekávané výsledky. Očekává se především snížení počtu herních automatů a v návaznosti na to postupný pokles počtu hazardních hráčů a negativních sociálních jevů spjatých s hazardem.

Ředitel odboru Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi Karel Blaha následně hovořil o konkrétních změnách ve vztahu k pravomocem a povinnostem, které obce v oblasti hazardu od příštího roku čekají. „Podotýkám, že změna nebude okamžitá. Bude probíhat postupně a všichni zainteresovaní, stát, samospráva i provozovatelé budou mít dostatek času a možností se s novými zákony seznámit a dostát všem požadavkům, které na ně budou nově kladeny,“ uvedl ředitel odboru Karel Blaha. Doplnil, že obdobný workshop proběhne ve všech čtrnácti krajích a také, že zástupci samosprávy mají možnost zasílat metodické dotazy na adresu MetodikaObce@mfcr.cz

Ministerstvo financí by chtělo všem zástupcům samosprávy poděkovat za účast a příslib dobré spolupráce v budoucnosti.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.