CZ EN

Finanční a ekonomické informace 9/2017

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první se pod názvem „Elektronizace v Estonsku: e-Government, priority estonského předsednictví v digitální oblasti a estcoin“ věnuje aktivitám Estonska v digitální oblasti, jimž přikládá váhu tento stát s nejrozvinutějším systémem e-Governmentu na světě, který zároveň v současnosti předsedá Radě Evropské unie. Zvláštní pozornost je v článku věnována záměru zřídit vlastní kryptoměnu a konceptu tzv. elektronického občanství.

Druhý článek se jmenuje „Desáté výročí od prvních momentů globální finanční krize a rizika současného globálního finančního systému“, a shrnuje články, které se v odborném tisku objevily v souvislosti s tím, že si v letošním roce připomínáme události považované některými ekonomy za počátek globální finanční krize. Neblahé výročí řadu komentátorů vede k srovnáním se současnou situací globálního finančního systému a zamyšlení se nad potenciálními riziky, která by mohla vést k vypuknutí nové finanční krize.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.