CZ EN

Finanční a ekonomické informace 5/2017

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první se jmenuje „Zdanění robotů – pro a proti“ a věnuje se na první pohled možná poněkud kurióznímu tématu - snaží se totiž shrnout odborné komentáře podnícené kontroverzním nápadem Billa Gatese řešit problémy na pracovním trhu způsobené robotizací pomocí zdanění firem využívajících práci robotů, a to stejným způsobem, jako se zdaňují příjmy jejich zaměstnanců. V souvislosti se zrychlujícím se tempem zavádění robotů do nejrůznějších oblastí lidské činnosti lze však předpokládat, že podobných kontroverzních nápadů, jak nastalou situaci řešit, bude přibývat.

Druhý článek pod názvem „Fake news a post-pravda nejen ve finanční a ekonomické oblasti“ se snaží přiblížit různé aspekty fenoménu falešných zpráv, které v poslední době ovlivňují každou práci s informacemi, odborné informace ekonomického charakteru nevyjímaje. V literatuře je téma hojně diskutováno, objevují se historická srovnání, podrobné rozbory fungování falešných zpráv, hodnocení účinnosti možných způsobů boje proti nim včetně popisu konkrétních iniciativ. Zvláštní pozornost je v textu věnována dopadu falešných zpráv na finanční trhy.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.