CZ EN

Finanční a ekonomické informace 10/2017

I toto číslo jako obvykle přináší v rubrice Podrobně k tématům dva přehledové články, první z nich pod názvem „Irská specifika při zjišťování výkonu tamní ekonomiky“ věnuje pozornost oznámení irského statistického úřadu, který místo původně odhadovaného růstu 7,8 % oznámil bezprecedentní růst o 26,3 %. Text přibližuje ohlasy z veřejné diskuze k irskému měření HDP, věnuje se také nedostatkům mezinárodních statistických pravidel, na něž je v odborném tisku poukazováno, neboť irský statistický úřad dospěl ke svým zjištěním striktním užitím evropského standardu ESA 2010.

Druhý článek se jmenuje „Nadcházející změny ve vedení Federálního rezervního systému a Evropské centrální banky“ a přibližuje debatu v médiích týkající se nadcházejících změn ve vedení dvou v titulku zmíněných centrálních bank, kromě informací o diskutovaném personálním obsazení se věnuje také možným scénářům ekonomického vývoje, jež mohou nastat v závislosti na tom, který představitel bude jmenován.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.