CZ EN

Finanční a ekonomické informace 4/2016

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první se jmenuje „Monetární politika Evropské centrální banky předmětem kritiky i uznání“. Článek se snaží shrnout ohlasy na nedávné kroky Evropské centrální banky, která v rámci programu tzv. kvantitativního uvolňování navýšila nákup dluhopisů z 60 na 80 miliard eur měsíčně, zahrnula do programu také obligace nebankovních subjektů a prodloužila program do března 2017. ECB rovněž snížila své základní úrokové sazby a provedla některá další opatření.
Druhý článek pod názvem „Evropský fond strategických investic: „změna v myšlení“ a její kritika“ reflektuje aktuální komentáře k úspěšnosti investičního plánu pro Evropu. Do 12. 4. 2016 bylo z EFSI, jenž je stěžejním pilířem tohoto plánu, schváleno financování ve výši 11,2 mld. eur, přičemž celková výše investic souvisejících se schválenými projekty dosahuje k dnešnímu dni 82,1 mld. eur.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.