CZ EN

Finanční a ekonomické informace 3/2014

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata dopady dotačních a daňových politik na podporu obnovitelných zdrojů, možnosti hodnocení fiskální pozice a stabilizační fiskální politika, současné systémy financování zdravotní péče v OECD a východní Evropě, hospodaření s majetkem obcí, obhajoba osvobození od DPH při dodání zboží do jiného členského státu ve světle aktuální judikatury, klíčové ukazatele výkonu ve státní správě, rozsah korupce v EU, navrhované nařízení o fondech peněžního trhu, smlouvy podle zákona o obchodních korporacích a nadační fond v realitě nového občanského zákoníku. V anglickém jazyce je příspěvek týkající se českých domácností v letech krize.
  • Ze zahraničních zdrojů upozorňujeme např. na články z německy psaného tisku na téma úspěšný boj s daňovým únikem v Německu, zjednodušení daní v Německu a přeshraniční zdanění starobních příjmů v Německu.
    Z anglického tisku jsme vybrali články týkající se makroekonomických důsledků fiskální konsolidace, daní z příjmů v USA z hlediska sezdaných nebo nesezdaných párů, vlivů EITC (tzv. daňový kredit k příjmu, forma daňového bonusu) na nabídku práce, vyšetřování údajných tajných dohod a manipulace mezi obchodníky se zahraničními měnami a s tím souvisejících problémů velkých bank, dále vztahů mezi státy a podniky a nakonec zdanění digitální ekonomiky.
    Ze slovenského tisku doporučujeme články věnované novým standardům FATF (finanční akční skupina) a návrhu směrnice EU v oblasti prevence legalizace příjmů z trestní činnosti a financování terorismu, dále rozpočtovému hospodaření obcí na Slovensku a hodnocení stavu a vývoje cen nemovitostí na bydlení v SR.
  • Rubrika Téma měsíce přináší přehledový článek Boj proti korupci.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.