CZ EN

Dokumentační bulletin MF č. 3/2013

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata vývoj sazeb DPH v EU v období ekonomické krize, osobní bankroty v ČR od r. 2008 do r. 2012, dopad krize na změny vnímání systémového rizika, pracovní právo v roce 2013 (přehled změn), retroaktivita daňových zákonů v judikatuře, majetkové vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi pohledem práva EU, legislativa ČR v roce 2011 (kvantitativní přehled), směnka a spotřebitelský úvěr, federalizace eurozóny, vliv uplatnění daňových úlev a slev na dani na zdanění práce a celkovou daňovou povinnost zaměstnance v ČR, studie porovnávající jednotlivé komponenty hospodářského růstu za použití koncepce růstového účetnictví a návrh na vytvoření bankovní unie v EU a problémy její realizovatelnosti.
  • Ze zahraničních zdrojů je upozorňováno např. na články z německy psaného tisku, a to na téma dědická daň v Německu, nová koncepce indikátorů blahobytu a nárůst daňového břemene domácností v Německu v roce 2013. Z anglicky psaného tisku jsme pro Vás např. vybrali články zaměřené na centrální banky, americký daňový systém, empirickou analýzu krátkodobých makroekonomických dopadů fiskálního vyrovnávání na základě panelu dat dvaceti zemí OECD za období 1970-2008, novou německou dluhovou brzdu, obchodní ceny a celosvětové zhroucení mezinárodního obchodu v letech 2008-2009 a zvláštní zprávu o severských zemích. Články o systémech měnových kurzů v zemích střední Evropy a otevřených otázkách jednotného mechanismu dohledu v EU jsou vybrány ze slovenského tisku.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.