CZ EN

Dokumentační bulletin MF č. 1/2013

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata čínský zahraniční obchod a přístup  k jeho liberalizaci po světové finanční krizi, kritická analýza dohledového uspořádání na finančním trhu EU, podstatné změny v novele zákona o finančních konglomerátech, progresivní nebo „rovná daň“ – ekonomické i politické dilema, trestní odpovědnost právnických osob: nová rizika ÚSC, audit hospodaření obce, přehled změn legislativy k činnosti subjektů hospodařících s veřejnými prostředky, příprava na daňovou kontrolu, účtování dotací, interpretace Národní účetní rady 1-14 a ochranná známka s dobrým jménem dle práva EU a ČR.
  • Ze zahraničních zdrojů se např. upozorňuje na články   z německy psaného tisku, týkající se plánu prevence agresivního daňového plánování na úrovni EU a společného postupu zemí G20 a OECD v případě škodlivých daňových praktik mezinárodně činných koncernů. V anglické a německé verzi je článek inovace v platebních systémech.  Z anglicky psaného tisku byly např. vybrány články, které se věnují cenové bublině na trhu s nemovitostmi v souvislosti s problémy hospodářské politiky ve Španělsku, počítačovému programu Redditest italské správy daní, umožňujícímu spočítat rodinám, jaký příjem přiznat FÚ, dále fondům peněžního trhu a nakonec pravidlům správy internetu (setkání zástupců více než 150 zemí).   Články, vztahující se k ochraně vkladů a legislativnímu vývoji v oblasti poskytování úlev při zdaňování příjmů právnických osob v SR, jsou ze slovenského tisku.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.