CZ EN

Dokumentační bulletin 6/2013

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata činnost RIK (referát internetové kriminality) v rámci Celní správy, judikatura v oblasti prokazování původu majetku, principy zdaňování příjmů zahraničních sportovců a umělců v ČR, teoretické a ekonomické aspekty pojištění vkladů, současné a navrhované zdanění emisí CO2 v zemích EU v oblasti energetiky, japonská ekonomika v letech 2007-2010, důchodová reforma v ČR a doplňkové důchodové systémy, nová společná politika EU v oblasti mezinárodních investic, specifika společností se zahraniční majetkovou účastí a tvorba a implementace práva EU, v ČR a dále ve vybraných členských státech EU. V angličtině je článek věnovaný 20 letům českého bankovního sektoru.
  • Ze zahraničních zdrojů se upozorňuje např. na články z německy psaného tisku na téma boj s agresivním daňovým plánováním a daňovým únikem, zákon o posílení výkonu čestných funkcí – zlepšení podpory neplacených činností a čestných funkcí, nové místo plnění u elektronických služeb do roku 2015, vybrané otázky zdanění větrných elektráren v Německu a trendy podnikového zdanění v Evropě a v dalších průmyslových zemích.
  • Z anglicky psaného tisku byly např. zařazeny články věnované distribučnímu dopadu řecké krize v roce 2010, programům krátké práce ve Francii a v Německu, kapitálové struktuře, zdanění právnických osob a stáří podniku, zvláštní zprávě o mezinárodním bankovnictví, domácím výrobcům solární elektřiny v rámci režimu DPH v EU a budoucnosti EU.
    • Zajímavý článek ze slovenského tisku je věnován odhadu vlivu fiskální konsolidace na růst HDP ve Slovenské republice.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.