CZ EN

Dokumentační bulletin 11/2013

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata leniency program v evropském a českém soutěžním právu, veřejné podniky ve střetu zájmů, míra a rizikovost zadluženosti obcí v ČR v roce 2012, mezinárodní pohled na vývoj státní podpory exportu, srovnání zdanění daní z příjmů fyzických osob v ČR a Německu, obecné a koncepční trendy personalistiky ve státní správě, rozpočtové škrty a šetření ve vybraných evropských zemích, příjmy plynoucí z provozu fotovoltaické elektrárny a výdaje spojené s jejím pořízením, ručení příjemce zdanitelného plnění při úhradě na nezveřejněný účet, věcný aplikační rámec unijního práva v členských státech EU a návrh nařízení o evropských fondech dlouhodobých investic.
  • Ze zahraničních zdrojů upozorňujeme např. na články z německy psaného tisku na téma statistika stíhání trestných daňových činů a daňových přestupků v Německu, daňový pohled na elektronické platební prostředky na příkladu tzv. bitcoinových obchodů, rizika podniků činných ve VB z titulu britského antikorupčního zákona a důvody inflační neurózy Němců.
    Z anglického tisku jsme např. vybrali články týkající se švédského bankovnictví, finančního poradenství, reakce EU na americký zákon FATCA, umožňující daňové službě IRS sbírat informace o účtech amerických daňových poplatníků v zahraničních bankách, příjmové nerovnosti v USA, politicko-úvěrového cyklu na příkladu eurozóny, udržitelnosti německých veřejných financí, analýzy velkých programů fiskálního vyrovnávání z minulých dnech, ideálního daňového systému, faktorů ovlivňujících úvěrové pohledávky ve střední, východní a jihovýchodní Evropě a faktorů ovlivňujících úspory domácností ve střední, východní a jihovýchodní Evropě.
    Dva zajímavé slovenské články se vztahují k použití finančních derivátů při řízení veřejného dluhu a důsledků implementace SEPA (úhrada a inkaso) v SR od 1.1.2014.
  • Rubrika Téma měsíce přináší přehledový článek Jednotný bankovní dohled aneb Počátky bankovní unie.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.