CZ EN

Dokumentační bulletin MF č. 7/2012

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata změny zákona o dluhopisech, klamavá reklama v oblasti finančních služeb, legislativa zadávání veřejných zakázek, změny ve veřejné správě ČR od 1.7.2012, vývoj zkrácených pracovních úvazků v Evropě, katastr nemovitostí a jeho význam pro daň z nemovitostí, návrh EK k právní úpravě koncesí, vliv globalizace na fungování mezinárodního obchodu a finanční gramotnost (účast ČR v mezinárodním pilotním projektu). V anglickém jazyce je článek zabývající se rozložením zvýšeného daňového břemene u zemědělských produktů a potravin v ČR. 
  • Ze zahraničních zdrojů se upozorňuje  např. na články   z německy psaného tisku, týkající se sazby daně z příjmu a principu sociálního státu, dědické daně v Německu, stabilní ceny benzínu v Rakousku a přínosu daňového práva při dluhové krizi státu. Z anglicky psaného tisku jsme vybrali témata: bankovnictví a finance ve střední a východní Evropě, akciové trhy, španělský bankovní systém, prevence a řešení daňových sporů v rámci mezinárodní výměny informací, zdanění kapitálových příjmů v USA a Velké Británii, koordinace hospodářské politiky eurozóny a reorganizace francouzského hospodářství.
  • Ze slovenského tisku je upozorněno  na článek, který je zaměřen na kvantifikaci přínosů a nákladů vstupu SR do měnové unie, a z ruského tisku na článek týkající se rizik dluhové politiky Ruska na pozadí globální dluhové krize.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.