CZ EN

Dokumentační bulletin MF č. 8/2011

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata Index OCA - aplikace na země EU 10 (teorie optimální měnové oblasti), konkurenceschopnost v mezinárodním prostředí (nové členské země EU), koncept flexicurity vedoucí ke snížení bariér na trhu práce a doporučení pro politiku zaměstnanosti, vliv vládních výdajů a daní na ekonomický růst, české právo proti nekalé soutěži, duševní vlastnictví a jeho vliv na věc v právním smyslu, nová kolizní ustanovení o cenných papírech, efektivita výběru a vymáhání peněžitých plnění dělené správy, návrh novely rozpočtového určení daní a dopady zvyšování sazeb DPH na rozpočty, resp. daňové příjmy samospráv. 
  • Ze zahraničních zdrojů se upozorňuje  např. na články
    • z německy psaného tisku, týkající se výjimek a snížení u DPH,  měření a rozsahu materiální a značně materiální deprivace v EU (výsledky Německa v evropském porovnání);
    • z anglicky psaného tisku jsme vybrali témata:  hospodářský přenos šoků fiskální politiky ze západní do východní Evropy,  teoretické poznámky k bublinám a současné krizi, fondy obchodované na burze, podíl rozvíjejících se  trhů na světovém HDP,  podnikání v ČR a  daňová rezidence a mobilita firem.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.