CZ EN

Dokumentační bulletin MF č. 4/2011

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata  změny v zákoně o rezervách, DPH u nemovitostí, novela zákona o daních z příjmů z pohledu evropského práva, ručení za nezaplacenou daň v novele zákona o DPH, zkušenosti s místním koeficientem u daně z nemovitosti, návrh nařízení o požadavcích  pro úhrady a inkasa v eurech, novela zákoníku práce, změna náhrad cestovních výdajů s účinností od 1.1.2011, daňová kontrola transferových cen, aktuální judikatura Nejvyššího soudu ve věcech pojištění, zákon proti praní špinavých peněz v pojišťovnictví a změny v zákonu o DPH pro rok 2011. V angličtině vyšel článek vztahující se ke generačnímu účetnictví v evropských systémech zdravotní péče.
  • Ze zahraničních zdrojů  se upozorňuje  např. na články   z německy psaného tisku, týkající se  problémů srážkové daně, nové formy spolupráce v daňovém řízení v Nizozemsku, daně ze psů v Německu a statistiky příspěvku na bydlení vypláceného domácnostem v Německu. Z anglicky psaného tisku jsme vybrali témata: penze veřejného sektoru, sbližování a rozbíhavost životní úrovně v nových členských státech EU, konsolidace korporační daně a posílená spolupráce v EU, změny v klimatu a měnová politika, tunelování ve vyspělé tržní ekonomice a rakouská rozpočtová reforma.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.