CZ EN

Informace Odborné knihovny MF - č. 7/2009

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata:  zaměstnanecké benefity v daňových podmínkách roku 2009, implementace práva EU do českého právního řádu, mezinárodní pomoc při vymáhání finančních pohledávek, ekonomické sankce, výroční zpráva NKÚ 2008, neziskové subjekty a DPH, PPP v oblasti vězeňství, EU a federalismus, úvěrová podpora investování v ČR, přímé zahraniční investice (země SVE), emise občanských dluhopisů v ČR a dále dva články v anglickém jazyce: cenová bublina rezidenčních nemovitostí v ČR a rozdělení české a slovenské ekonomiky.
  • Ze zahraničních zdrojů upozorňujeme např. na  články  vztahující se k rostoucí odpovědnosti orgánů finančního dohledu a k zablokovanému úvěrování v Maďarsku, k rizikům veřejných financí a cenám léků v SR, z německého tisku pak k bankovnímu tajemství v souvislosti s daňovými úniky, dani dědické, požadavku  Němců používat eurobankovky německého původu, znevýhodnění veřejnoprávních spořitelen a konečně z britských pramenů: přehled daní z obratu ve světě ,  informace o evropské DPH a analýza  integrační politiky v  EU.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.