CZ EN

Informace Odborné knihovny MF - č. 4/2009

  • V tomto čísle jsou z českých titulů  podchycena např. témata:  cílování inflace v ČR (v angl. jazyce), územní rozpočty (změny v pravidlech), veřejný rozpočet 2009, státní dluh v ČR a jeho financování, oprávněnost pomoci státu odvětvím národního hospodářství (bankovnictví a pojišťovnictví v letech 1990-2006), finanční vzdělávání, burzy (BCPP a RM –Systém) v ČR,  právní úprava boje proti korupci, výsledky auditu hospodaření EU v roce 2007 a  nový zákon o pojišťovnictví (prováděcí předpisy).
  • Ze zahraničních  zdrojů  pak  upozorňujeme např. na  články v angličtině, týkající se  nové podoby hospodářských ukazatelů (zlepšení standardního HDP), příčin nestabilnosti financí a její nápravy, fiskální reformy ve střední a východní Evropě z pohledu  politické ekonomie, dále světové hospodářské situace (2009) a dopadů velkých demografických změn v NSR na místní správu.  Z německy psaného tisku pak  doporučujeme statě k  hospodářské etice a terciárnímu  sektoru, záchranným balíčkům  německé spolkové vlády,  investičním fondům a investorům, hodnocení 10 let měnové unie a zavedení eura, podpoře obnovitelných energií, nové dani dědické v Německu a  mzdové politice (minimální mzda). Neméně zajímavý je článek ze slovenského tisku týkající se ekonomiky obrany státu.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.