CZ EN

Informace Odborné knihovny MF - č. 13/2008

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: daňové příjmy a veřejné finance, daňový systém a veřejná správa, penzijní reforma v ČR, programové rozpočtování v SR,  makroekonomický vývoj ČR v l. čtvrtletí 2008, novela  Celního kodexu EU, novela zákona o správě daní a poplatků, rozhodnutí vlády USA a hypoteční krize, ekonomika ČR a SR 15 let po rozdělení, daňová kontrola, prominutí daňového nedoplatku, rozpočtová pravidla a rozpočtový proces, daň z elektřiny,  šestý manuál platební bilance MMF a kontrolní potenciál státu nad zprivatizovanými podniky.
  • Ze  zahraničních  zdrojů pak  upozorňujeme např. na  články týkající  zásady veřejnosti a jejího vyloučení ze soudního daňového procesu, kontroly státních financí členských států EU, prolomení bankovního tajemství a daňového úniku, trhu sázek, loterií a hazardních her v Německu, bankovní krize v USA, státní regulace ceny energií v SR, trestných činů a evropských pravidel pro státní zakázky,  výkonového rozpočtování ve Velké Británii, „elektronické“ vlády v Kanadě, srovnání  britské, švýcarské a německé legislativy proti praní špinavých peněz, odkazu Richarda Musgraveho, daňových pobídek pro obecně prospěšnou angažovanost soukromých osob v Německu a teorie měnových kurzů (Mundell-Fleming).
  • V další části Informací Vám nabízíme překlady: Wifo (Rakouský ústav pro hospodářský výzkum)  požaduje šestimiliardovou úlevu pro daňové poplatníky a Kapitalismus žije (finanční krize).

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.