CZ EN

Informace Odborné knihovny MF - č. 12/2008

  • Z českých titulů  jsou podchycena např. témata: novela zákona o dani silniční, změny u daně z nemovitostí od roku 2009,  soustava veřejných rozpočtů, ukončení členství v EU, cenová diskriminace a tzv. dvojí ceny v evropském a českém kontextu, vybrané aspekty zákona o DPH v souvislosti s právem EU a změny v právní úpravě finančního zajištění.
  • Ze zahraničních  zdrojů pak upozorňujeme např. na  články týkající  se koncepce zaměstnaneckého bonusu,  přechodu na euro a přístupu k veřejným informacím  v SR,  dále úspěšnosti při pátrání po daňových únicích, zákona proti nekalé soutěži, činnosti zjišťovatelů  cen  a zpoplatnění silnic v SRN, finančních služeb v rámci EU a globálního mezinárodního srovnání HDP za 146 zemí světa.  Neméně zajímavé jsou stati o prezidentských volbách v USA, o úloze americké centrální banky  a o výsledcích šetření Rakouské národní banky  ohledně držení eura v evropských zemích.
  • V další části Informací Vám nabízíme překlady: Nové daňové identifikační  číslo přichází! (SRN) a  Oživení prostřednictvím finančních hybridů nefunguje.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.