CZ EN

Informace Odborné knihovny MF - č. 10/2008

  • Mezi českými novinkami jsou např. tituly: Daňové teorie s praktickou aplikací, Do poslední pence: československo-britská jednání o majetkoprávních a finančních otázkách 1938-1982, Ekonomika v prostoru: svět, střední Evropa, EU, OECD, ČR, Finanční účetnictví a výkaznictví podle mezinárodních standardů IFRS, Globální oteplování: realita nebo bublina?, Hospodářská politika 1900-2007, Jak předsedat Evropské unii?: návrh priorit předsednictví ČR v Radě EU v roce 2009,  Mezinárodní měnový fond ve 21. století a Peníze v proměnách moderní doby: tvorba československých bankovek v letech 1945-1989.
  • Ze zahraničí byly nakoupeny nebo získány např.:  Menová  politika: stratégie, inštitúcie a nástroje, The evolution of economic institutions: a critical reader, Risk management techniques: their use and applicability in the banking sector of the Czech Republic, Developments in collateralized debt obligations: new products and insights, Fragmented power: Europe and the global economy, Reforming European welfare states: Germany and the United Kingdom compared, Tax compliance and tax morale: a theoretical and empirical analysis, nové publikace OECD (např. Going for growth 2008) a dalších mezinárodních organizací.
  • Z  produkce  Ministerstva  financí  se upozorňuje na pravidelný materiál Makroekonomická predikce České republiky: červenec 2008,   v anglické  verzi  pak   Macroeconomic    forecast – Czech Republic.  V Odborné knihovně MF je připraveno další vydání  publikace Fiskální výhled České republiky: květen 2008, která na rozdíl od Makroekonomické predikce, pokrývající všechny podstatné oblasti makroekonomického vývoje, je zaměřena pouze na hospodaření sektoru vládních institucí. Vychází 2x ročně.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.