CZ EN

Informace Odborné knihovny MF č. 8/2007

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: zavedení mýta i pro osobní auta v ČR, hodnocení podmínek podnikání v České republice, nálezy z kontrol finančních úřadů, právo Evropské unie ve vztahu k národním zájmům ČR a monetární teorie cyklu v souvislosti s dluhovým problémem a finanční krizí.
  • Ze zahraničních zdrojů pak upozorňujeme např. na články týkající se světového hospodářského výhledu pro rok 2007, ekonomické transformace a role oligarchických vlastnických práv v Rusku, vlastnictví podniku, kontroly a výkonnosti ve firmách po privatizaci (v ČR), rozdílného hospodářského růstu v zemích eurozóny, četnosti výskytu eura v zemích střední a východní Evropy a pětiletého fungování eura v Rakousku.
  • V další části Informací Vám nabízíme překlady, a to Soukromé domácnosti mají více peněz (výsledky spotřebitelského průzkumu prováděného Spolkovým statistickým úřadem ve Švýcarsku a zpětný pohled na spotřebitelské zvyklosti švýcarských domácností za posledních 100 let), Papír zůstává (elektronické podání daňového přiznání v Německu) a Politické cíle, hospodářské prostředky (pohled na historický vývoj Evropské unie).

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.