CZ EN

Informace Odborné knihovny MF č. 3/2007

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: makroekonomická rovnováha české ekonomiky v letech 1995 až 2005, komunitární legislativa v jazycích nových členských států (absence řádného vyhlášení), příprava ČR na přijetí eura (původní vize, současný stav, eurostrategie, kritéria), dynamika konvergence cenové úrovně ČR, filantropie z hlediska daní a „Klausovy“ transformační polštáře a jejich úspěšnost.
  • Ze zahraničních zdrojů pak upozorňujeme např. na články týkající se nového rámce EU pro dohled nad pojišťovnictvím (Solvency II), zvláštních úprav zprostředkování a poradenské činnosti v právním rámci finančního trhu na Slovensku, restrukturalizace evropského bankovnictví, charakteristiky hospodářského růstu v postsocialistických zemích v letech 1990-2003, významu zatížení hospodářských subjektů úředními statistikami (výsledky studie Německého institutu pro hospodářský výzkum – DIW), povinnosti platit daň z přidané hodnoty u činností v rámci výkonu veřejné moci a na komentář k indexu korupce 2006.
  • V další části Informací Vám nabízíme překlady: Sociální pokladny uvidí jen málo z peněžní záplavy (kam půjdou zvýšené příjmy z DPH v Německu), Peníze za nečinnost (příjmy domácností, zkreslení údajů a chudoba v Německu), Transparentnost hedgeových fondů a Švédský sociální stát stojí i nadále hodně peněz (DPH ve Švédsku a ve světě).

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.