CZ EN

Informace Odborné knihovny MF č. 15/2007

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: sankce v daňovém řízení, integrace regulace a dohledu nad finančními trhy, reforma veřejných financí, cenová regulace v EU, daňové odpočty a stabilizace veřejných rozpočtů, Česká republika a eurozóna, velikost veřejného sektoru, kurzové sázky.
  • Ze zahraničních zdrojů pak upozorňujeme např. na články týkající se spojitosti mezi úrokovými mírami a směnnými kurzy, predikce měnových krizí (případová studie ČR a Ruska), nejdůležitějších daní v mezinárodním srovnání (2006), jednotného vyměřovacího základu korporační daně v EU, vývoje daňové a odvodní zátěže v členských zemích OECD, důvodů držení peněžní zásoby v eurech v zemích SVE (studie), reformy daně dědické a darovací v Německu a Švýcarsku a spotřebitelské nálady v celosvětovém měřítku.
  • V další části Informací Vám nabízíme překlady z německého tisku: Denní obrat: 3 210 000 000 000 dolarů: globální devizový obchod vzrostl od roku 2004 o 71 procent (podle šetření Banky pro mezinárodní platební vyrovnání – BIS), Poprvé od roku 1969 vyrovnaný státní rozpočet (Německo), Koalice brzdí Steinbrücka v boji s daňovými kouzelníky, Eon obhajuje zvýšení cen (hospodaření německého energetického koncernu) a Kartelový úřad zasáhne na trhu s elektřinou (kritika cenové politiky koncernů). Z anglického tisku jsme vybrali: Miluj tu, s níž jsi: měnové kurzy (silné euro z pohledu jednotlivých zemí eurozóny).

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.