CZ EN

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Dotaz:

žádáme o poskytnutí následujících informací:

  • Kopii dopisu, vč. případných příloh, které zaslalo MF městům v souvislosti s nálezem sp. zn. Pl.ÚS 29/10 ohledně OZV na regulaci hazardu, viz:
    http://www.smocr.cz/cz/oblasti-cinnosti/financovani-obci/regulace-hazardu-po-rozhodnuti-ustavniho-soudu-povolovani-versus-ruseni.aspx 
  • seznam obcí a měst, vč. všech emailů, na který byl tento dopis zaslán,
  • došlé odpovědi přímo od obcí či prostřednictvím SMOČR, viz: "Zároveň žádá členské obce, aby svoje nové či původní vyhlášky zaslaly do Kanceláře na adresu smocr@smocr.cz, následně budou postoupeny ministerstvu."
  • návaznou korespondenci s konkrétními městy, byla-li,
  • korespondenci s SMOČR, byla-li,
  • veškeré další materiály (korespondence, právní studie atp.) týkající se dosud realizované spolupráce na tvorbě "vzorové" vyhlášky, viz: "V návaznosti na schůzku s pracovníky přímo povolujícími výherní zařízení požádala Kancelář Svazu Ministerstvo vnitra o spolupráci při přípravě vzorové vyhlášky."
  • zápis z jednání se zástupci SMOČR, o kterém je v příspěvku řeč.

Odpověď:

V příloze zasíláme vzorový dopis městům a obcím týkajících se obecně závazných vyhlášek v souvislosti s Nálezem Ústavního soudu. Tento byl zaslán všem obcím v příloze, které si vydaly vyhlášku dle § 50 odst. 4 zákona č. 202/1990 Sb. o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů. V příloze zasíláme tabulku měst a obcí, která obsahuje již zapracované výsledky vyjádření  měst a obcí.  

Ministerstvo financí nespolupracuje na vzoru obecně závazné vyhlášky, nebot' to nespadá do jeho působnosti. Toto je výlučně předmětem působnosti Ministerstva vnitra.

V příloze zasíláme uveřejněnou zprávu Svazu měst a obcí, který je výsledkem jednání Ministerstva financí a Svazu měst a obcí.

Věříme, že jsme Vám již vyčerpávajícím způsobem sdělili veškeré Vámi požadované informace.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.