CZ EN

Česká republika na seznamu jurisdikcí Internal Revenue Service

Vzhledem k pokročilému stádiu sjednávání Dohody mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými o zlepšení dodržování daňových předpisů v mezinárodním měřítku a s ohledem na právní předpisy Spojených států amerických o informacích a jejich oznamování obecně známé jako Foreign Account Tax Compliance Act (dále jen „Dohoda FATCA“) byla Česká republika zařazena na seznam jurisdikcí, které jsou americkým Ministerstvem financí pro účely uplatňování srážkové daně považovány za ty, s nimiž je již dohoda k implementaci FATCA sjednána.

Seznam takových zemí byl oficiálně publikován dne 2. 4. 2014 na:

K tomuto řešení Ministerstvo financí Spojených států přistoupilo s ohledem na právní jistotu zahraničních finančních institucí a vzhledem k průtahům ve sjednávání dohod s velkým počtem států. Po autentickém podpisu Dohody FATCA bude ČR přeřazena do seznamů zemí, které již dohodu k implementaci FATCA podepsaly. Českým finančním institucím je tak poskytnuta delší lhůta pro registraci a neuplatňuje se na ně lhůta stanovená pro registraci americkými předpisy (5. května 2014).

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.