CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 14. června 2017

Bod č. 4:
Příprava státního rozpočtu České republiky na rok 2018 a střednědobého výhledu na léta 2019 a 2020

Ministerstvo financí předkládá vládě k projednání materiál Příprava státního rozpočtu České republiky na rok 2018 a střednědobého výhledu na léta 2019 a 2020. Součástí materiálu je předběžný návrh příjmů a výdajů rozpočtových kapitol státního rozpočtu na léta 2018 až 2020 a návrh příjmů a výdajů státních fondů na léta 2018 až 2020.

Pro informaci

Bod č. 1:
Restrukturalizace státního rozpočtu s cílem posílit investice v roce 2017

Ministerstvo financí předkládá vládě informaci o možné restrukturalizaci státního rozpočtu s cílem posílit investice v roce 2017.

Ministerstvo financí obdrželo v návaznosti na vládní usnesení č. 312 z 24. dubna 2017 návrhy devíti kapitol státního rozpočtu na posílení konkrétních investičních projektů. U došlých návrhů posuzovalo, zda lze projekty financovat ze schváleného rozpočtu či z nároků z nespotřebovaných výdajů, v jaké míře jsou uvažované projekty finančně plněny a zda je reálné, aby byly realizované již v roce 2017.

Bod č. 8:
Informace o počtu zbytkových státních podniků a postupu ukončování jejich činnosti

Ministerstvo financí předkládá vládě informaci o počtu zbytkových státních podniků a postupu ukončování jejich činnosti. Zpráva je vypracována z podkladů, které ministru financí zaslali členové vlády, v jejichž působnosti jsou zakladatelské funkce. Obsahuje přehled o počtu zbytkových státních podniků ke dni 31. 12. 2016 včetně důvodů jejich existence. Zpráva dále uvádí předpokládané termíny ukončení činnosti zbytkových státních podniků a jejich základní ekonomické charakteristiky. Součástí informace je i přehled o počtu státních podniků v likvidaci a v konkurzu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.