CZ EN

ČKA odmítá informace aktuálně.cz

TISKOVÁ ZPRÁVA - ČKA odmítá informace aktuálně.cz

Česká konsolidační agentura (ČKA) zásadně a důrazně odmítá informace zveřejněné dnes zpravodajským serverem aktuálně.cz, podle nichž měla zprávy o tom, že se připravuje vyvedení majetku z její dceřiné společnosti.

ČKA prohlašuje, že žádnou takovou informací nedisponovala. Pokud by ji měla, zcela nepochybně by začala konat. Jediný poznatek, který agentuře policie předala, se týkal možného ovlivnění procesu prodeje komanditních společností Arta Real a Credit Real. ČKA následně tento proces prověřila od fáze ocenění až po uzavření smluv se zájemci a shledala, že proběhl transparentně a konečnou cenu považuje za tržní.

Půl miliardy korun, které skončily ve švýcarské bance UBS, odešly z dceřiné společnosti Galileo Real. Podezření se tudíž týkala jiného případu a ČKA neměla v té době žádný důvod k postihu osob, které jmenuje server aktuálně.cz.

ČKA nerozumí, proč je právě nyní tato záležitost spojována s případem zmizelé půlmiliardy. Jedná se pravděpodobně o záměrnou manipulaci s fakty, která poškozuje zájmy agentury a státu v souvislosti s žalobou, kterou společnost Galileo podala kvůli pochybením na švýcarskou banku UBS.

Jsme přesvědčeni, že pokud by policie skutečně měla poznatky, které by vedly k jasnému protizákonnému jednání některých osob, jistě by ve věci dávno konala.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.