CZ EN

Česká konsolidační agentura vidí jako jedinou cestu pokračování privatizace Aera

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura vidí jako jedinou cestu pokračování privatizace Aera

Česká konsolidační agentura (ČKA) jako manažer prodeje všech aktiv státu ve společnosti Aero Vodochody, a.s. hodlá i nadále pokračovat v prodejním procesu v souladu s dosavadním harmonogramem. ČKA tak reaguje na dnes zveřejněné informace o možném zastavení privatizace.

ČKA považuje dokončení probíhajícího výběrového řízení za jediný možný způsob řešení stávající situace společnosti Aero, zabezpečení potřeb ministerstva obrany a pokračování letecké výroby v podniku.

Stávající finanční situace Aera již nedovoluje jakýkoli odklad prodeje a zprávy o jeho zastavení či rozdělení společnosti vyvolávají nervozitu nejen investorů, ale hlavně obchodních partnerů Aera. Při zásahu do soutěže, který by měl za následek zpoždění či přerušení prodeje, může být významně ohrožena stabilita a výrobní činnost společnosti. I za stávajícího harmonogramu musí ČKA řešit situaci, kdy v lednu roku 2007 je splatná pohledávka za Aerem ve výši cca 2 miliardy korun.

Jakýkoli pokus o restrukturalizaci či rozdělení aktivit společnosti je otázkou řady měsíců až let, které Aeru nezbývají. Navíc by takové kroky mohly být posouzeny jako poskytnutí nedovolené veřejné podpory.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.