CZ EN

Česká konsolidační agentura nabídne investorům další blok pohledávek

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabídne investorům další blok pohledávek

Česká konsolidační agentura (ČKA) příští týden nabídne zájemcům k odprodeji další blok pohledávek. Půjde o blok pohledávek ze zdravotních pojišťoven, které ČKA do svého portfolia převzala na základě usnesení Vlády ČR na konci minulého roku. Veškeré pohledávky v tomto bloku jsou v rámci konkurzních řízení zjištěny, jejich celkový objem je přibližně 3,6 mld. Kč. Veřejné výběrové řízení bude vyhlášeno 22. února 2006.

ČKA v souvislosti s vyhlášením výběrového řízení uspořádala tzv. Investorský den, kde zájemcům z řad potenciálních investorů detailně představila charakteristiky pohledávek zahrnutých do bloku a podrobnosti kolem samotného výběrového řízení. Na akci bylo přítomno 40 zástupců ze 30 společností.

Strategie a harmonogram přípravy a prodeje bloků jsou součástí projektu, který v souladu s usnesením vlády povede k ukončení činnosti ČKA jakožto instituce zaměřené na správu nekvalitních aktiv v roce 2007. Od okamžiku opětovného spuštění blokových prodejů v rámci finanční skupiny ČKA, tj. od podzimu 2004, nabídla ČKA investorům 13 blokových transakcí a v rámci nich portfolio pohledávek v celkové hodnotě téměř 70 mld. Kč.

Česká konsolidační agentura uzavřela podle předběžných neauditovaných výsledků své loňské hospodaření historicky nejlepším výsledkem – ziskem ve výši 1,6 miliardy korun. Oproti roku 2004 to znamená zlepšení o 5 miliard korun.

Jana Szukalská,
ředitelka odboru marketingu a komunikace, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.