CZ EN

Vyhlášeno výběrové řízení na zbytkový blok pohledávek společnosti Konpo

TISKOVÁ ZPRÁVA - Vyhlášeno výběrové řízení na zbytkový blok pohledávek společnosti Konpo

Konpo, s.r.o., dceřiná společnost České konsolidační agentury (ČKA), dnes vyhlásila veřejné výběrové řízení na postoupení bloku pohledávek ze svého portfolia. Jedná se o prodej zbytkového portfolia společnosti Konpo před jejím vstupem do likvidace.

Zájemci se mohou ucházet o blok pohledávek v celkové hodnotě 2,01 miliardy korun, který zahrnuje 178 pohledávek za 72 dlužníky. Celková angažovanost za největším dlužníkem činí 171,03 milionů korun, naopak za nejmenším dlužníkem je to 3,84 miliony korun. Pohledávky jsou zajištěny 156 instrumenty.

Jediným kritériem úspěchu ve veřejném výběrovém řízení bude nabídnutá cena. Přihlášky do výběrového řízení mohou zájemci podávat do 7. září 2005, nabídky budou vyzvaní uchazeči splňující kvalifikační předpoklady předkládat 26. října 2005.

S charakteristikami bloku i detaily výběrového řízení byli potenciální zájemci seznámeni na začátku srpna v rámci tzv. Dne s investory. Zúčastnili se jej zástupci 18 společností.

Bližší informace o prodeji bloku lze nalézt na internetových stránkách www.konpo.cz

Strategie a harmonogram přípravy a prodeje bloků jsou součástí projektu, který v souladu s usnesením vlády povede k ukončení činnosti ČKA jakožto instituce zaměřené na správu nekvalitních aktiv v roce 2007. Od okamžiku opětovného spuštění blokových prodejů v rámci finanční skupiny ČKA (FS ČKA), tj. od podzimu 2004, spustila FS ČKA již 15 blokových transakcí, v nichž nabízí portfolio pohledávek v celkové hodnotě téměř 70 mld. Kč.

Jana Szukalská,
ředitelka odboru marketingu a komunikace, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.