CZ EN

Skupina České konsolidační agentury představila investorům další bloky pohledávek

TISKOVÁ ZPRÁVA - Skupina České konsolidační agentury představila investorům další bloky pohledávek

Finanční skupina České konsolidační agentury (ČKA) nabídne zájemcům k odprodeji další bloky pohledávek. Bude se jednat celkem o pět bloků nebonitních pohledávek z portfolií dceřiných společností Konpo, s.r.o. a Česká finanční, s.r.o.. Veřejné výběrové řízení bude vyhlášeno 30.června 2005.

Strategie a harmonogram přípravy a prodeje bloků jsou součástí projektu, který v souladu s usnesením vlády povede k ukončení činnosti ČKA jakožto instituce zaměřené na správu nekvalitních aktiv v roce 2007.

Během léta proběhne pět paralelně organizovaných výběrových řízení na postoupení bloků v celkovém objemu zhruba 7 miliard korun. U čtyř bloků je společným rysem existence subjektů zajišťujících pohledávky (tzv.zavázaných osob), vždy po dvou blocích se jedná o dlužníky vymazané a nevymazané z obchodního rejstříku. Pátý blok společnosti Konpo složený konkurzních pohledávek mimo jiné vyplývajících z cenných papírů bude investorům nabídnut již podruhé.

S charakteristikami jednotlivých bloků i detaily výběrového řízení byli potenciální zájemci seznámeni dnes v rámci tzv. Dne s investory. Zúčastnilo se jej 45 zástupců 30 společností.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.