CZ EN

Skupina České konsolidační agentury nabízí další bloky pohledávek

TISKOVÁ ZPRÁVA - Skupina České konsolidační agentury nabízí další bloky pohledávek

Finanční skupina České konsolidační agentury (ČKA) nabízí zájemcům k odprodeji další bloky pohledávek. Dnes bylo vyhlášeno veřejné výběrové řízení na prodej celkem pěti bloků nebonitních pohledávek z portfolií dceřiných společností Konpo, s.r.o. a Česká finanční, s.r.o.

Transakce proběhne formou pěti paralelně organizovaných soutěží, objem bloků činí dohromady 7 miliard korun. U čtyř bloků je společným rysem existence subjektů zajišťujících pohledávky (tzv. zavázaných osob).

Charakteristika jednotlivých bloků:

Česká finanční

  • Blok A – pohledávky za dlužníky, kteří nejsou vymazáni z obchodního rejstříku, a u nichž existují zavázané osoby (objem celkové hodnoty 2 089,3 mil.Kč, 59 pohledávek)
  • Blok B – pohledávky za dlužníky, kteří jsou vymazáni z obchodního rejstříku, a u nichž existují zavázané osoby (objem celkové hodnoty 175, 4 mil.Kč, 13 pohledávek)

Konpo

  • Blok A – pohledávky za dlužníky, kteří nejsou vymazáni z obchodního rejstříku, a u nichž existují zavázané osoby (objem celkové hodnoty 1 288,6 mil.Kč, 76 pohledávek)
  • Blok B – pohledávky za dlužníky, kteří jsou vymazáni z obchodního rejstříku, a u nichž existují zavázané osoby (objem celkové hodnoty 664,3 mil.Kč, 61 pohledávek)

Pátý blok společnosti Konpo složený konkurzních pohledávek mimo jiné vyplývajících z cenných papírů je investorům nabízen opakovaně. (objem celkové hodnoty 2 818,1 mil.Kč, 187 pohledávek).

Potenciální zájemce může volit libovolnou kombinaci účasti v jednotlivých tendrech. Jediným hodnotícím kritériem bude výše nabídnuté ceny za jednotlivé bloky. Termín pro podávání přihlášek do výběrových řízení byl stanoven na 20.července 2005, nabídky budou uchazeči podávat 15. září 2005.

S charakteristikami jednotlivých bloků i detaily výběrového řízení byli potenciální zájemci seznámeni v polovině června v rámci tzv. Dne s investory. Zúčastnilo se jej 45 zástupců 30 společností

Strategie a harmonogram přípravy a prodeje bloků jsou součástí projektu, který v souladu s usnesením vlády povede k ukončení činnosti ČKA jakožto instituce zaměřené na správu nekvalitních aktiv v roce 2007.

Bližší informace o prodeji bloků lze nalézt na internetových stránkách www.konpo.cz či www.czfinanc.cz .

Jana Szukalská,
ředitelka odboru marketingu a komunikace, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.