CZ EN

O blok pohledávek společnosti Konpo z cenných papírů se uchází čtyři zájemci

TISKOVÁ ZPRÁVA - O blok pohledávek společnosti Konpo z cenných papírů se uchází čtyři zájemci

Do jednokolového veřejného výběrového řízení, v němž Konpo, s.r.o., dceřiná společnost České konsolidační agentury (ČKA), nabízí blok pohledávek, mimo jiné vyplývajících z cenných papírů, se přihlásili čtyři zájemci. Jde o společnosti Reform Capital s.r.o., AB - CREDIT a.s., ELITEX CZ, a.s. a REAL GROUP s.r.o.

Blok obsahuje 188 pohledávek za 37 dlužníky v celkové hodnotě 2,8 miliardy korun. Tvoří jej pohledávky z cenných papírů a další pohledávky za dlužníky ve stadiu konkurzního řízení.

Jediným kriteriem úspěchu ve výběrovém řízení je nabídnutá cena. Nabídky budou vyzvaní uchazeči, kteří splní kvalifikační požadavky, předkládat 20. května 2005.

Informace o výběrovém řízení jsou zveřejněny na internetové adrese společnosti Konpo, s.r.o. www.konpo.cz.

Dnes má vláda na programu schválení výsledku veřejného výběrového řízení na prodej bloků pohledávek společnosti Konpo v celkové hodnotě zhruba 23 miliard korun. Závazné nabídky zájemci podávali 11.2. 2005. Nejvyšší cenu předložila u konkursního bloku společnost Global Financial Restructuring Czech, s.r.o., u nekonkursního společnost Finoka, s.r.o.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.