CZ EN

Česká konsolidační agentura vyřešila pohledávku za Rokytnicí nad Jizerou

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura vyřešila pohledávku za Rokytnicí nad Jizerou

Rokytnice nad Jizerou již není dlužníkem České konsolidační agentury (ČKA).

Město uhradilo od konce loňského roku v několika řádných a mimořádných předčasných splátkách celou neprominutou část dluhu ve výši 34,1 milionu korun. Původně mělo město svůj zbývající dluh uhradit ve čtvrtletních splátkách nejpozději do konce roku 2008.

ČKA se s ohledem na zkrácení doby existence a zejména díky aktivnímu sledování případu podařilo v součinnosti se zástupci města zajistit takové podmínky, aby Rokytnice nad Jizerou získala prostředky ke splacení celého závazku již k 30.9. 2005.

Předčasným splacením bylo naplněno usnesení Vlády ČR z května 2004, které schvaluje podmínky oddlužení města. Spočívaly v prodeji vybraného zbytného majetku, částečné úhradě dluhu a prominutí zbytku dluhu. Jeho předčasným splacením byl s definitivní platností vyřešen problematický a složitý vztah ČKA ke svého času „nejzadluženější“ obci v České republice.

ČKA za dobu správy dluhů Rokytnice nad Jizerou inkasovala ze splátek, prodejů a nedobrovolných dražeb dohromady zhruba 177 milionů korun. Vzhledem k ceně za odkoupení dluhu města od České spořitelny v roce 1999 a nákladům na jeho správu lze konstatovat, že se ČKA podařilo vymoci dvě třetiny hodnoty dluhu Rokytnice nad Jizerou.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.