CZ EN

Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji komanditní společnosti

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji komanditní společnosti

Česká konsolidační agentura (ČKA) ve spolupráci se společností IMOB, a.s. dnes vyhlásila veřejná výběrová řízení na prodej svých obchodních podílů v komanditních společnostech ARTA REAL, k.s. a CZ CREDIT REAL, k.s. Jejich nabytím bude mít investor možnost získat kontrolu nad společnostmi a tím i právo rozhodování o portfoliu.

ARTA REAL a CZ CREDIT REAL jsou společnosti se stoprocentní majetkovou účastí ČKA. Byly založeny v roce 1999 a sloužily k vyvedení nebonitních úvěrových pohledávek původně vlastněných Investiční a poštovní bankou (IPB). V rámci státních garancí poskytnutých Československé obchodní bance při převzetí IPB přešly v letech 2003 a 2004 na ČKA.

Náplní činnosti společností je spravování portfolia nakoupených úvěrových pohledávek. Původně držely pohledávky za 214 dlužníky v celkové nominální hodnotě zhruba 9,1 miliardy Kč. Momentálně celková nominální hodnota neodepsané části portfolií společností činí 5,62 miliardy Kč. ARTA REAL obhospodařuje 234 pohledávek za 104 dlužníky v celkové hodnotě 3,67 miliardy Kč, CZ CREDIT REAL 80 pohledávek za 26 dlužníky v celkové hodnotě 1,94 miliardy Kč.

Správcem pohledávek je v současnosti společnost IMOB, která působí zároveň jako organizační poradce při prodeji společností. Pohledávky jsou zajištěny převážně nemovitostmi, směnkami či ručitelskými prohlášeními.

Dnes začínají dvě paralelně probíhající jednokolová veřejná výběrová řízení s jednotným harmonogramem. Přihlášky budou uchazeči podávat do 27.6. 2005, hloubková prověrka zahajuje 29.6. 2005. Termín pro předložení nabídek je stanoven na 17.8. 2005.

Bližší informace o soutěži lze nalézt na internetových stránkách www.imob.cz .

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí ČKA

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.