CZ EN

Česká konsolidační agentura dnes vyhlásila výběrové řízení na prodej Aera

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura dnes vyhlásila výběrové řízení na prodej Aera

Česká konsolidační agentura (ČKA), která byla vládou pověřena k prodeji veškerých aktiv státu ve společnosti Aero Vodochody, a.s, dnes vyhlásila veřejné dvoukolové výběrové řízení.

Předmětem prodeje je majetková účast ČKA ve výši 99,97% základního kapitálu Aera a pohledávky ve výši 5,5 miliardy Kč a 215 milionů USD.

Přihlášky do výběrového řízení mohou zájemci podávat do 14. prosince 2005. Uchazeči, kteří splní základní kvalifikační předpoklady, budou nejpozději do 27. prosince 2005 vyrozuměni, zda se stali účastníkem výběrového řízení. Zároveň obdrží informační memorandum a budou zveřejněna kvalifikační kritéria, která odsouhlasila Vláda ČR na svém zasedání 23.11.2005.

Nejpozději do 25.1. 2006 předloží zájemci předběžné nabídky, které budou obsahovat podnikatelský záměr a prohlášení o připravenosti uchazeče převzít určité smluvní závazky.

Po jejich vyhodnocení rozhodne vláda o uchazečích, kterým bude od počátku března umožněno provést hloubkovou kontrolu společnosti.

Závazné nabídky předají zájemci ve druhé polovině dubna. Jediným kritériem výběru bude nabídnutá cena za veškerá aktiva ČKA v Aeru.

Výsledek výběrového řízení by měla ČKA předložit vládě k rozhodnutí v květnu 2006.

Bližší informace o podmínkách účasti v soutěži lze nalézt na internetových stránkách ČKA www.czka.cz.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.