CZ EN

Česká finanční opakovaně nabízí v soutěži část akcií Spolchemie

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká finanční opakovaně nabízí v soutěži část akcií Spolchemie

Česká finanční, s.r.o., dceřiná společnost České konsolidační agentury, včera vyhlásila opakované veřejné výběrové řízení na prodej majetkové účasti ve výši 14,73% základního kapitálu Spolku pro chemickou a hutní výrobu, a.s.

Jediným kritériem veřejného výběrového řízení je při splnění pravidel pro účast v soutěži výše nabídnuté ceny za předmětné akcie. Minimální cena za akciový podíl byla stanovena na 154,3 milionu korun, což odpovídá hodnotě 270 korun na akcii.

Termín pro podávání přihlášek běží do 30.12.2005, závazné nabídky budou uchazeči podávat 19.1. 2006.

Veřejné výběrové řízení na prodej uvedeného podílu již proběhlo v období 15.7. – 8.9. 2005, přičemž nejvyšší nabídka podaná v rámci tohoto výběrového řízení činila 247 Kč na akcii. Novému majoritnímu akcionáři Spolku, společnosti Via Chem Group, a.s., mezitím vznikla povinnost učinit ostatním akcionářům nabídku převzetí účastnických cenných papírů. Návrh společnosti Via Chem Group činí 249 Kč za jednu akcii. Na základě této skutečnosti se proto Česká finanční rozhodla nepřijmout žádnou nabídku a ukončit výběrové řízení bez vítěze.

Poté další dvě společnosti veřejně avizovaly záměr učinit tzv. konkurenční nabídku převzetí, nicméně do dnešního dne se tak nestalo. Celý proces se tím poměrně prodlužuje a není zřejmé, která nabídka, na jaké cenové úrovni a v jakém časovém horizontu bude finální. Česká finanční navíc obdržela i několik nabídek k přímému odkupu předmětného majetkového podílu.

Na základě těchto skutečností a v zájmu maximálního inkasa i transparentnosti prodejního procesu se Česká finanční rozhodla znovu vyhlásit veřejné výběrové řízení. Úplné znění pravidel pro účast ve veřejném výběrovém řízení lze nalézt na stránkách www.czfinanc.cz.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.