CZ EN

Prodej bloku pohledávek České konsolidační agentury byl úspěšně završen

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ ČKA a EC GROUP - Prodej bloku pohledávek České konsolidační agentury byl úspěšně završen

Česká konsolidační agentura (ČKA) a společnost EC Group, a.s. dnes naplnily všechny smluvní podmínky obchodní veřejné soutěže na odkoupení bloku pohledávek. Transakce, v níž ČKA nabízela k prodeji pohledávky o celkové hodnotě 37,8 miliardy korun, tak byla úspěšně vypořádána.

Podpisem příslušných smluv, předáním transakčních dokumentů ze strany ČKA a zaplacením částky 3,401 miliardy korun ze strany EC GROUP skončil dosud největší blokový prodej v České republice.

Blok obsahuje celkem 938 pohledávek za 479 klienty. Do prvního stupně soutěže podalo přihlášku osm účastníků. Předběžnou nabídku pak podaly tři společnosti: EC Group, a.s., Goldman Sachs International a PPF, a.s. Nejvyšší nabídka představuje 14,6 % výnos vzhledem k účetní hodnotě bloku a 9,0 % z celkové hodnoty, což je téměř o 30 procent lepší výsledek než u prodeje pilotního balíku zahájeného v roce 2000.

ČKA i EC Group, a.s., konstatují, že vzhledem k neobyčejné administrativní náročnosti transakce proběhlo vypořádání nanejvýše úspěšně a rychle.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí ČKA

Luboš Krauskopf,
předseda představenstva EC GROUP, a.s.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.