CZ EN

Česká konsolidační agentura pokračuje v rychlém procesu prodeje společenství Škoda Holding

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura pokračuje v rychlém procesu prodeje společenství Škoda Holding

Česká konsolidační agentura (ČKA) projednala v návaznosti na odstoupení společnosti JP Morgan od smlouvy o finančním poradenství při prodeji aktiv ČKA ve společenství Škoda Holding další postup při prodeji těchto aktiv.

ČKA rozhodla samostatně pokračovat v rychlém a transparentním prodeji s cílem nalézt investora a stabilizovat společnost v co nejkratší době. Agentura bude při prodejním procesu využívat organizační poradenství a technickou podporu společností, které se již podílely na přípravě prodeje aktiv ČKA ve spolupráci s JP Morgan. Jde o firmy Slavia Capital Praha, a.s. a Allen & Overy.

Momentálně jsou oslovováni investoři, kteří dosud projevili zájem o odkoupení aktiv ČKA ve Škodě Holding a jejích dceřiných společnostech. V polovině října ČKA obdrží předběžné nabídky a vybere investory, kteří budou moci provést hloubkovou prověrku dokumentace. V druhé polovině listopadu by měl být vybrán investor, o němž bude následně rozhodovat vláda.

ČKA rovněž dlouhodobě usiluje o úspěšné dokončení restrukturalizace konsorcia Škoda Steel. ČKA prosazuje provedení restrukturalizace společnosti na základě usnesení Vlády ČR č.305 z 25.3. 2002. Vlivem předkládání dalších a dalších požadavků ze strany věřitelských bank konsorcia je proces restrukturalizace zpoždován. ČKA je připravena projekt restrukturalizace Škody Steel úspěšně dokončit v nejbližším možném termínu.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.