CZ EN

Stabilizační dohoda pro Válcovny plechu byla podepsána

Tiskové prohlášení Konsolidační banky, Nové huti, Konpa a Válcoven plechu - Stabilizační dohoda pro Válcovny plechu byla podepsána

Konsolidační banka Praha, s.p.ú. (KOB), Nová huť ,a.s a Konpo, s.r.o. jako nejvýznamnější věřitelé dnes se zástupci Válcoven plechu, a.s. (VP) podepsali stabilizační dohodu, která má zajistit dlouhodobou perspektivu stabilizace hospodaření této společnosti. Narovnání vztahů s největšími věřiteli je přitom základním předpokladem pro další rozvoj podniku. Dohoda rovněž vytváří prostor k tomu, aby se Válcovny plechu dokázaly vyrovnat s hospodářskými problémy, které se nahromadily v předchozích letech.

Součástí smluvních dokumentů je i plán restrukturalizace VP, který podnik zavazuje provádět opatření například v oblasti úspor nákladů, optimalizace výroby či přizpůsobení požadavkům trhu.

Dohoda věřitelů obsahuje i záměr kapitalizace jejich pohledávek ve výši 660 milionů korun, což by mělo mimo jiné vyřešit akcionářskou strukturu VP a zajistit rovnováhu v oblasti zdrojů. Pro státní instituce bude třeba, aby byl projekt kapitalizace schválen vládou. Vyjádřit se k němu musí i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který by měl udělit výjimku z veřejné podpory, neboť tyto instituce ve VP postupují stejně, jako by postupoval racionální soukromý investor.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Konsolidační banka Praha,s.p.ú.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.