CZ EN

Revitalizace získala novou podobu

V souladu s usnesením vlády č. 1200 z listopadu minulého roku byly dnes podepsány čtyři smlouvy, které mají zajistit rychlejší a efektivnější průběh restrukturalizace vybraných společností. Smlouvy byly podepsány mezi nástupnickou organizací správcovského konsorcia Revitalizační agentury, a.s. (RA) Latona Associates of Europe - Lazard Freres (LL) společností ODIEN RESTRUCTURING SERVICES, s.r.o. (která je ve vlastnictví společností Latona Associates of Europe a Lazard Freres) a Konsolidační bankou Praha, s.p.ú. (KOB). Ke stejnému datu došlo ke smluvnímu ukončení rámcové dohody uzavřené mezi LL a KOB a dalších navazujících dokumentů, na jejichž základě dosud probíhal proces revitalizace vybraných firem.

První uzavřené kontrakty se přitom týkají dokončení restrukturalizačních programů a následného prodeje strategickému partnerovi u společností Tatra, Zetor, Hutní montáže a Škoda Holding. Na základě smluvních ujednání přitom bude nejpozději do konce května letošního roku ze strany KOB určen ještě jeden podnik, na jehož restrukturalizaci se bude nástupce LL podílet, v tuto chvíli není jeho jméno známo.

Smyslem prováděných kroků je jasné vymezení odpovědností a pravomocí jednotlivých smluvních stran v zájmu co nejvyšší efektivity a rychlosti prováděných prací. Nově uzavírané smlouvy jsou výrazně zaměřeny na rychlé a úspěšné završení restrukturalizace a vyhledání strategického investora. Především z těchto důvodů je ve výši odměny společnosti ODIEN RESTRUCTURING SERVICES, s.r.o. (ORS) výraznou měrou zastoupen poplatek za úspěšně provedenou restrukturalizaci a nalezení nového partnera.

Konsorcium LL nadále nebude vykonávat funkci správce RA a jím jmenovaní zástupci v orgánech společnosti, včetně generálního ředitele RA pana Michaela S. Sarana, odstoupí ze svých funkcí. Podle rozhodnutí vlády bude RA nadále působit jako stoprocentní dceřiná společnost KOB a přibližně v horizontu tří měsíců dojde k jejímu začlenění do struktury KOB. K tomuto začlenění dojde pravděpodobně prostřednictvím splynutí RA s KOB při využití příslušných ustanovení Obchodního zákoníku. Očekává se, že část týmu pracovníků RA se bude i nadále podílet na rozpracovaných restrukturalizačních projektech v rámci ORS, někteří z nich se pak budou podílet na činnosti KOB.

Tomáš Krones
ředitel Kanceláře generálního ředitele
Konsolidační banka Praha, s.p.ú.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.