CZ EN

Tento týden zveřejnila na téma ekologické zakázky dvě analýzy Transparency International. Jednou z jejich připomínek je, že nyní se v průměru skutečná cena zakázky pohybuje na 75 procentech odhadované ceny. Zaručuje varianta C, že ...

Dne: 6. 6. 2009
Komu: Martina Patočková; MF Dnes
Kdo: Tomáš Uvíra

Otázka: Tento týden zveřejnila na téma ekologické zakázky dvě analýzy Transparency International. Jednou z jejich připomínek je, že nyní se v průměru skutečná cena zakázky pohybuje na 75 procentech odhadované ceny. Zaručuje varianta C, že taková úspora bude dosažena i u jedné velké zakázky, jak ji plánuje varianta C?

Odpověď: Ceny uváděné v analýze Transparency International byly dosaženy díky realizaci výběrového řízení. Varianta C je také výběrové řízení a lze očekávat, že vysoutěžená cena bude i nižší. Zda bude vysoutěžená cena nižší o 25 %, nelze dnes spekulovat, je nutné vyčkat na nabídky jednotlivých uchazečů. Je velmi důležité, že u zakázek byly v řadě případů kromě ceny i jiná kritéria. MF očekává, že cena bude jediným kritériem 2. kola výběrového řízení, což je v souladu se studiemi TI a základ pro co nejpříznivější cenu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.