CZ EN

Jaký je vztah mezi cenou a garancemi?

Dne: 16. 2. 2009
Komu: Vladimír Ševela; Týden
Kdo: Zuzana Chocholová

Otázka: Telefonický dotaz - Jaký je vztah mezi cenou a garancemi?

Odpověď: Přikládám článek pana náměstka Fuksy z léta 2008, tam je to dobře vysvětleno. Nepleťte si garance s výší škod, HN 14.7.2008.

Výše garancí do roku 2000 se stanovovala ve výši obchodního jmění nabyvatele. (Tj. to nebyl odhad výše škody.) Od smluv od roku 2001 se garance stanovuje na základě prvotního průzkumu lokality, takže to lze považovat za určitý odhad výše škody. (Nicméně, abychom byli přesní, není výjimkou, že se v průběhu dalších průzkumů a sanace výše škody ještě mění... Někde proběhne celá sanace levněji, tj. určitá část garance zůstane nevyčerpána, a naopak u smluv, kde se zjistí škoda vyšší, než je příslušná garance, vláda musí rozhodnout o navýšení garance - např. loni to bylo u 4 podniků – to udělat musí, protože stát se nabyvatelům zavázal odstranit všechny škody bez ohledu na finanční nároky.)

Ty smlouvy naleznete na našem webu v té tabulce společností s platnou ekol. smlouvou www.mfcr.cz/cs/soukromy-sektor/monitoring/spolecnost-s-ekologickou-smlouvou – v čísle smluvního partnera je ta prostřední část mezi lomítky označením roku, kdy byla smlouva uzavřena (takže je to nyní celkem 41 smluv).

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.