CZ EN

Garance na ekologické škody, které jsou dodnes vyřešené - podle materiálů MF to je balík zakázek s celkovou garancí 46 mld. Potřebuji znát sumu, která byla pro vypořádání s těmito garancemi reálně vydána.

Dne: 3. 7. 2008
Komu: Tomáš Sachr, Respekt
Kdo: Zuzana Chocholová

Otázka: Měla byste, prosím, ty informace, o kterých jsme hovořili minulý týden s panem Uvírou? Šlo o garance na ekologické škody, které jsou dodnes vyřešené - podle materiálů MF to je balík zakázek s celkovou garancí 46 mld. Potřebuji znát sumu, která byla pro vypořádání s těmito garancemi reálně vydána.

Odpověď: 46 mld. nejsou celkové garance k ukončeným ekologickým smlouvám - 46 mld. Kč jsou finanční prostředky, které již na plnění ekologických smluv byly reálně vynaloženy, z toho ovšem jenom část představují již ukončené ekologické smlouvy. V této částce jsou tak obsaženy uskutečněné platby

  1. za dosud provedené práce v rámci dosud neuzavřených smluv a
  2. za dosud vynaložené prostředky na již ukončené smlouvy.

1) V rámci řešení 1 ekologické smlouvy se v postupných krocích v souladu se zákonem o veřejných zakázkách zadávají jednotlivé etapy: např. průzkum - projekt - sanace. (A tyto etapy se postupně jednotlivě platí.)

2) V rámci 1 ekologické smlouvy mnohdy existuje několik lokalit - např. Benzina, přičemž sanace jedné lokality se proplatí, zatímco ekologická smlouva s Benzinou tím uzavřena není, dokud neskončí sanace všech jejích lokalit.

Dnes ukončené ekologické smlouvy představují sumu garancí ve výši 11,51 mld. Kč (ke dni 30.6.2008).

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.