CZ EN

Prodej bazénu hotelu Thermal bude transparentní a pod dohledem veřejnosti

"Babišův lázeňský švihák"
Týden | 13.4.2015 | Rubrika: Kauza | Strana: 12 | Autor: Tomáš Menschik

Reakce MF:

Ministerstvo financí se ohrazuje proti nepravdivým tvrzením v dnešním Týdnu ohledně prodeje bazénu hotelu Thermal. Není pravda, že se rozhodne bez dohledu veřejnosti ani že se veřejnost nedozví výši nabídek a jména soutěžících. Přestože byly správné informace redaktorovi Týdne sděleny, rozhodl se jich nevyužít.

Veškeré podrobnosti z proběhlého výběrového řízení budou obsahem notářského zápisu, který bude transparentně zveřejněn. Tento notářský zápis bude obsahovat veškeré informace o výběrovém řízení, včetně např. všech uchazečů a jejich nabídek. Stejně tak bude zveřejněna smlouva s vítězným uchazečem. Jediným kritériem je výše nabídnuté ceny.

Důvodem neveřejného otevírání obálek je zachování vzájemné anonymity účastníků, neboť v minulosti docházelo v některých případech při prodeji majetku k účelovým dohodám mezi účastníky nebo účelovým odstupováním ze soutěže. Právě z tohoto důvodu bude otevírání obálek neveřejné, za přítomnosti notáře, přičemž notářský zápis bude po úplném dokončení transakce zveřejněn, stejně tak jako podepsaná smlouva. Takto bude zaručena objektivita soutěže a zároveň její transparentnost. Veřejně jsou publikovány jak podmínky soutěže, tak návrh smlouvy, která bude s vítězem uzavřena.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.