CZ EN

Ministerstvo financí na gastronomickém veletrhu seznámilo veřejnost s aktuálním vývojem elektronické evidence tržeb

Ve čtvrtek 1. října 2015 proběhla v rámci doprovodného programu veletrhu FOR GASTRO & HOTEL za účasti představitelů rezortu Ministerstva financí včetně ministra financí Andreje Babiše odborná konference o elektronické evidenci tržeb.

Konference proběhla při příležitosti zahájení veletrhů FOR GASTRO & HOTEL, FOR INTERIOR a FOR DECOR & PRESENT a jejím cílem bylo poskytnout věcné a pravdivé informace o tom, co chystaný zákon o evidenci tržeb přinese podnikatelům a veřejnosti. Tato konference se tak řadí mezi ostatní akce pořádané Ministerstvem financí společně s Finanční správou ČR, které reagují na poptávku podnikatelské i nepodnikatelské veřejnosti po informacích o chystaných změnách, o čemž svědčí jejich vysoká návštěvnost – v případě této konference více než 300 osob.

Přednáška náměstkyně ministra financí pro daně a cla Simony Hornochové a generálního ředitele GFŘ Martina Janečka byla svou obsahovou náplní zaměřena především na podnikatele z oblastí stravovacích a ubytovacích služeb, kterých se evidenční povinnost po přijetí zákona dotkne jako prvních. O technických aspektech evidence tržeb následně promluvili generální ředitel Hanuš Weisl a projektový manažer Jan Jiroušek ze Státní pokladny Centra sdílených služeb a sérii přednášek se svou prezentací „Rovné podmínky v českém pohostinství“ uzavřel zástupce podnikatelů z oblasti gastronomie Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR.

„Účelem podobných setkání není jen včasné informování podnikatelů o opatřeních, která se jich v budoucnu mohou dotknout, ale také získání efektivní zpětné vazby,“ vysvětlila náměstkyně Simona Hornochová. Především závěrečná diskuse byla přínosem pro všechny zúčastněné. „Spolupráci a otevřenou komunikaci s podnikatelskou sférou nad aktuálními tématy považujeme za velmi podnětnou,“ dodala náměstkyně.

Zástupci MF a Finanční správy plánují veřejnost i nadále o aktuálním vývoji projektů v působnosti resortu osobně informovat. Více o chystaných přednáškách a dalších novinkách v oblasti evidence tržeb veřejnost nalezne na webových stránkách www.e-trzby.cz.

Prezentace ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.