CZ EN

Finanční správa odmítá kritiku nedostatečnosti informační kampaně ke kontrolnímu hlášení

"ODS navrhne vyšší růst penzí i odklad kontrolních hlášení plátců DPH"
iDnes.cz I Rubrika: Zprávy – domácí I Datum: 5. 11. 2015 I Autor: Josef Kopecký

Reakce Finanční správy

Finanční správa, která má v kompetenci informační kampaň ke kontrolnímu hlášení, jednoznačně odmítá jakákoliv tvrzení o tom, že byla informovanost podnikatelských subjektů ve věci kontrolního hlášení jakkoliv zanedbávána. Tiskové zprávy, články v celostátních novinách, desítky článků na internetu, celá řada televizních vystoupení na toto téma, přednášky a debaty pro odborné svazy a komory, informační plakáty na úřadech a letáky pro plátce DPH, pravidelná komunikace s vývojáři účetních a ekonomických programů, helpline na technické dotazy, speciální e-mailová adresa na všechny ostatní dotazy ke kontrolnímu hlášení a především webové stránky Finanční správy, na kterých jsou k dispozici souhrnné informace již od května letošního roku. Ano, i tak si někdo může vykládat rezignaci na informování plátců DPH o jejich nové povinnosti. V průběhu listopadu ještě navíc obdrží všichni plátci DPH do datových schránek informační letáky, zprávu obdrží subjekty i do e-mailových schránek a formou sms do mobilních telefonů.

Finanční správa považuje kontrolní hlášení za velmi důležitý nástroj boje proti podvodům na DPH, a proto přistupuje k jeho zavádění se vší vážností. Je důležité, aby se plátci DPH řádně připravili na tuto systémovou změnu. Kontrolní hlášení je jedním z kroků směrem k narovnání tržního prostředí České republiky.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.