CZ EN

Poděkování za udělení ceny Zelená perla roku 2013 Dětem Země

Vážený pane Patriku, vážené Děti Země,

mnohokrát děkuji za vaše ocenění a za všechny občany této země (myšleno České republiky) vám také děkuji, že účinně blokujete stavby veřejného zájmu.

I díky vaší blokaci staveb, především mezinárodních dálnic, se daří Českou republiku efektivně odříznout od evropské infrastruktury, a uvádět ji tak do hospodářské izolace. I díky vaší aktivitě nejsme zemí přitažlivou pro investory a náš průmysl může jen těžko konkurovat ekonomikám na západ od nás.

O bezpečnosti provozu na uzavírkách a v úsecích nedostavěných dálnic asi psát ani nemusím, možná vám vaše "aktivity", které nepřispívají ničemu a nikomu, dojdou, až na vámi blokovaném úseku zahyne někdo z vašich blízkých.

Aktuálně se vám daří rozkladem proti stavebnímu povolení zdržet modernizaci dálnice D1 na dvou opravovaných úsecích. Nevím, jakou cenu získáte od českých řidičů, nevím, jak přesně těmito rozklady bráníte onu "Zemi", tedy původní nekvalitní dálnici, která v daných úsecích vede 40 let.

Já osobně ani ministr dopravy se nebráníme jakékoli diskusi, pokud má racionální základ. Vaším cílem je, zdá se, nikoli ochrana Země (natož naší země), ale především vaše zviditelnění.

I proto, že vaše aktivita nemá nic společného s ochranou přírody, natož naší země, mne vaše anticena nikterak neuráží. Naopak mne jako obhájce zájmů České republiky a českých občanů těší.

Andrej Babiš
ministr financí, držitel Zelené perly

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.