CZ EN

Likvidace povodňových škod

"Vytopené obce dostaly konečně dotace"
Právo | 16.10.2013 | Rubrika: Severovýchodní Čechy | Strana: 10 | Autor: Vladislav Prouza

"Obce v Krkonoších zasažené začátkem letošního června katastrofální povodní dostaly dlouho očekávanou dotaci od ministerstva financí. Peníze přišly doslova v hodině dvanácté, kdy na opravu čekající komunikace může každou chvíli sevřít zima."

Reakce MF:

Poskytovatelem dotací na obnovu území postiženého povodněmi není v případě dopravní infrastruktury Ministerstvo financí, ale Ministerstvo dopravy. To také určuje veškeré podmínky čerpání dotací. Příslušné prostředky jsou bez problému převoditelné i do příštího roku, pokud žadatel poskytovatele dotace (MD) v termínu požádá o změnu Rozhodnutí o poskytnutí dotace.

První fáze pomoci územím postiženým červnovou povodní – okamžitá pomoc – byla v gesci Ministerstva financí a proběhla bez problémů. Obnovu území pak mají v gesci jednotlivá ministerstva, zejména Ministerstvo pro místní rozvoj, Ministerstvo dopravy, Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo zemědělství. Pro ministra financí Jana Fischera byla pomoc obětem a obnova území zasažených povodněmi jednou z priorit při nástupu do úřadu. Podařilo se též uspět s žádostí o příspěvek z Fondu Solidarity EU na odstraňování povodňových škod, kdy bude České republice poskytnuto cca 411 mil. Kč na odstranění povodňových škod na veřejném majetku.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.