CZ EN

Záznam z 2. ročníku mezinárodní konference o investičních arbitrážích

Ministerstvo financí zveřejňuje záznam z konference "2nd Investment Treaty Arbitration Conference 2012 - Investor versus State Settlement Cases: Today and Tomorrow", konané ve dnech 25. - 26. října 2012 v Praze.

Jednalo se o druhou akademickou akci na téma mezinárodních arbitráží pod záštitou Ministerstva financí ČR, které je díky svým úspěchům považováno za středoevropské centrum know-how v  oblasti mezinárodních investičních arbitráží. Konference se zúčastnilo více než 20 zástupců zahraničních ministerstev, zástupci odborných institucí zabývajících se problematikou arbitráží a více než 50 právníků specializovaných na mezinárodní investiční právo.

Uskutečněná konference je dalším z kroků, jimiž MFČR hodlá posilovat teoretickou základnu pro vedení arbitráží. „Mám radost, že se nám podařilo navázat na loňský úspěch historicky první konference tohoto druhu ve střední a východní Evropě. Věřím, že jsme tím zahájili tradici sdílení mezinárodních zkušeností s investičními arbitrážemi,“ uvedl Radek Šnábl, poradce ministra financí pro oblast arbitráží.

Přehrajte si, prosím (v anglickém jazyce):

Stephen Anway - Introduction

Kaj Hobér - Setting up the strategy of the case

Dmitri Evseev - When is the conduct of a non-State organ attributable to the State under public international law?

John Willems - What is the value and propriety of dissenting opinions in investment-treaty arbitration?

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.