CZ EN

Výběrové řízení není fraška

Reakce MF a ČEB:

Týdeník EURO uveřejnil dne 8. září 2012 v článku „Teplé místo pro rebely“ autorky Petry Pelantové informaci, podle které měl ministr financí Miroslav Kalousek ovlivňovat náměstka GŘ České exportní banky Ing. Michala Bakajsu, aby se nepřihlašoval do vyhlášeného výběrového řízení na funkci generálního ředitele této instituce. Tuto informaci Ing. Bakajsa zásadně odmítá: „Musím se důrazně ohradit proti nepravdám, které zazněly v článku týdeníku Euro. Zde se uvádí, že:

´Podle informací týdeníku EURO ale ministr Kalousek volal koncem minulého týdne Bakajsovi, aby se do výběrového řízení nepřihlašoval. I to by naznačovalo, že půjde o frašku a nikoliv o seriózní hledání nového šéfa.´
Toto tvrzení musím odmítnout, k ničemu takovému mě ministr financí nevyzýval, pan ministr se mnou dokonce vůbec o otázce výběrového řízení nemluvil.“

„Podmínky výběrového řízení na pozici generálního ředitele České exportní banky byly zveřejněny v pátek 5. října a jasně stanoveny. Rozhodně z nich nevyplývá, že výběrové řízení by mělo být ´fraškou´. Každý se s podmínkami výběrového řízení může seznámit na webu ČEB, Ministerstva financí či Ministerstva průmyslu a obchodu“, dodává Jakub Haas, zástupce tiskového mluvčího Ministerstva financí ČR.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.